Arbetsgivarverket nominerad i två kategorier inom employer branding

Arbetsgivarverkets kommunikationschef Lars Andrén har nominerats till utmärkelsen Årets employer brandingperson och är en av åtta personer som kan vinna. Sedan tidigare är också Arbetsgivarverket nominerat som årets nykomling inom employer branding.

Bild: Lars AndrénVem som vinner priset årets nykomling 2018 avgörs i maj och årets employer brandingperson utses i oktober. Priserna delas ut av en jury utsedd av undersökningsföretaget Universum.

– Jag är naturligtvis väldigt glad över att Arbetsgivarverket både nominerats som organisation och att jag som person nominerats. Vi har arbetat länge med frågan men det är först på senare år som vi höjt ambitionen att synas mer. Det är roligt att det arbetet börjar visa resultat, säger Lars Andrén.

Lars Andrén berättar att Arbetsgivarverkets arbete med att profilera staten som sektor började i liten skala för tio år sedan. 2015 fick arbetet en kraftig skjuts framåt då frågan om profileringen av staten som attraktiv arbetsgivare blev ett av tre fokusområden i den arbetsgivarpolitiska strategin.

– Vi har sedan dess tagit fram ett gemensamt arbetsgivarerbjudande för staten och en grafisk profil för ”Jobba statligt”. Utifrån den profilen har vi byggt upp en helt ny webbplats och nya appar där vi samlat alla lediga statliga jobb i Sverige. Senaste året har vi också utifrån konceptet Jobba statligt, börjat synas på studentmässor tillsammans med flera andra statliga arbetsgivare.

Satsningen har kunnat ske tack vare att Arbetsgivarverkets medlemmar i arbetet med den nya strategin valde att prioritera frågan som en av de viktigaste arbetsgivarpolitiska utmaningarna inför framtiden.

– Det är väldigt roligt att ha med sig medlemmarna i detta arbete. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att hela idén bygger på en växelverkan mellan profileringen av staten som sektor och ett eget arbete från myndigheternas sida. De myndigheter som vill ska kunna komplettera sina budskap med material som visar på intressegemenskapen mellan statliga myndigheter exempelvis när det gäller samhällsnyttan.

I kategorin Årets nykomling blir det andra försöket i tävlingen för Arbetsgivarverket som nominerades i kategorin för första gången 2017.

Läs intervju med Lars Andrén i karriärbilagan Number One.