Förväntansfullt när mentorer och adepter träffades

Förväntan var hög när mentorer och adepter i Arbetsgivarverkets mentorprogram träffade varandra för första gången. Samtalen drog igång direkt.

Efter några veckors väntan var det i början av oktober äntligen dags för alla deltagare i höstens omgång av mentorprogrammet att träffa sin ”bättre hälft”. Efter en viss röra när alla skulle hitta fram till rätt person satt många snart och pratade engagerat.

Dagens program inleddes med en presentationsrunda av adepterna och det blev tydligt vilken kompetens och erfarenhet som fanns i rummet. De samlade nyanlända akademikerna är bland annat jurister, journalister, egenföretagare och forskare och kommer från länder som Egypten, Syrien, Indonesien, Japan och Marocko. Alla går de nu arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen på Stockholms universitet och har fått varsin mentor i form av en statsanställd. 

Under ledning av utbildningskonsulterna Mia Bengtsson och Johanna Lindquist fick deltagarna sedan en genomgång av programmets upplägg, öva på effektiv kommunikation och tillsammans ta fram en plan för sin tid tillsammans.

Bild: Deltagare i en kommunikationsövning.Deltagarna i mentorprogrammet fick öva sig på att kommunicera när de skulle sänka en pinne till golvet.

Bild: Ett av paren gå igenom sin överenskommelse.Mentorparen fick ta fram en överenskommelse för hur de ska lägga upp sin tid tillsammans.

Bild: Mentor och adept pratar.

Bild: Ett av paren går igenom sin överenskommelse.