Internationellt och EU
Arbetsmarknads- och partsfrågor internationaliseras allt mer. Beslut som antas på EU-nivå och annat internationellt arbete påverkar idag utvecklingen i Sverige på många områden med arbetsgivarpolitisk anknytning. Internationell intressebevakning har alltid varit en uppgift för Arbetsgivarverket. Sedan inträdet i EU 1995 har tonvikten förskjutits från nordisk samverkan mot samverkan i EU som helhet.
-
EUPAN
EUPAN, European Public Administrations Network, är ett informellt nätverk för EU:s statliga förvaltningar som främjar idé- och kunskapsutbyte mellan nätverkets medlemmar.
-
SGI Europe
SGI Europe företräder som arbetsgivarorganisation europeiska offentliga och offentligägda arbetsgivare. I den svenska sektionen ingår Arbetsgivarverket, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Arbetsgivarverket, Sobona, Fastigo, KFO och Arbetsgivaralliansen.
-
Sociala dialogen i EU
Den sociala dialogen handlar om samarbetet mellan EU-kommissionen och arbetsmarknadens parter på EU-nivå.
-
OECD
OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) arbetar för ekonomisk tillväxt i medlemsländerna genom att samla in data, analysera dessa, rapportera och leda diskussioner i syfte att sprida statistik, erfarenheter och intressanta exempel.
-
Övrigt internationellt arbete
Ytterligare internationellt arbete bedrivs i EFEE, EIM, ILO, regeringens partssamråd i EU-frågor och i Nordiska mininsterrådet.