HR-specialist

  • Anställning: Tillsvidareanställning
  • Publicerad: 2019-03-08
  • Sista ansökningsdatum: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: 2019/0253

Ansök här

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsgivarverket är en arbetsgivarorganisation för statliga arbetsgivare och en förvaltningsmyndighet. Medlemmar är 240 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans med medlemmarna utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 270 000 statligt anställda.

Arbetsgivarverket söker en HR-specialist
Söker du ett spännande och utvecklande arbete med varierat innehåll? Som HR-specialist på Arbetsgivarverket arbetar du brett med HR-frågor i samarbete med myndighetens ledning.

Vid Arbetsgivarverket arbetar ca 65 medarbetare. Du är placerad på staben och du rapporterar till stabschefen. I staben finns också verksamhetsutveckling, ekonomi, verksjuridik, IT, intern service och arkiv/registratur.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ledningsgruppen driver du strategiska utvecklingsfrågor kring bland annat kompetensförsörjning, lönebildning och arbetsmiljöfrågor. Du fungerar som stöd och bollplank till våra chefer i vanligt förekommande HR-frågor, både operativt och strategiskt. Tillsammans med vår löneadministratör sköter du de löpande kontakterna med Statens servicecenter i frågor som rör vår lönehantering.

Arbetet är självständigt men i dialog med ledningsgruppen och kollegor inom Arbetsgivarverket.

Kvalifikationer

Som person är du lösningsorienterad, kommunikativ och noggrann. Du får saker och ting att hända. Du har lätt för att skapa och upprätthålla framgångsrika och hållbara relationer. Ditt engagemang för hur HR stödjer och utvecklar verksamheten genomsyrar ditt förhållningssätt. För att lyckas i ditt arbete behöver du vara professionell och prestigelös. Du behöver också vara trygg och stabil i rollen som arbetsgivarföreträdare. Du inspireras av att, med utgångspunkt i den gemensamma statliga arbetsgivarpolitiken, bidra till Arbetsgivarverkets effektivitet och uppdrag.

Du har
• relevant akademisk examen
• mångårig arbetslivserfarenhet av arbete inom HR från staten
• mycket god kunskap om och förståelse för statlig förvaltning och arbetsgivarpolitik
• erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete inom HR
• erfarenhet av att på strategisk nivå utvecklat, implementerat och förvaltat HR-processen
• erfarenhet från rollen som ledningsstöd

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetsgivarverkets värdegrund utgår ifrån värdeorden professionell och engagerad, vilket genomsyrar vårt arbete. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete och tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning med tillträde snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsbyrån Skill. För information om rekryteringsprocessen kan du kontakta
Skills rekryteringskonsult Lena Johansson 0708-523 236.Vill du veta mer om arbetet, kontakta stabschef Petra Pfeiff i första hand på mail petra.pfeiff@arbetsgivarverket.se eller i andra hand på telefon 08-700 13 00.

Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019.

Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av

Petra Pfeiff
08-700 13 00

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: 2019/0253

Ansök här