Frågor och svar om coronaviruset

SENAST UPPDATERAD 2021-10-01 Arbetsgivarverket sammanställer löpande frågor och svar med arbetsrättslig information för statliga arbetsgivare med anledning av spridningen av coronavirus. Observera att nya frågor och svar tillkommer och att befintliga frågor och svar kan ändras, datum anges därför efter varje fråga.

Arbetsgivarverket informerar 2020

Med tanke på att myndigheternas verksamheter spänner över så olika områden är det inte i alla frågor möjligt att ge någon allmän rekommendation. För att följa bedömningen av smittspridningen och hur denna ska hanteras hänvisar vi till expertmyndigheterna.

Rekommendationer tas bort – vad gäller nu?

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och tillfälliga ersättningar som regeringen infört under pandemin tas bort under vecka 39. Många av våra Frågor och svar nedan kommer därmed att uppdateras. 

Läs hela medlemsnyheten här

Frågor och svar

Nedan har vi sammanställt ett antal frågor och svar med arbetsrättslig information för statliga arbetsgivare. Frågorna och svaren är indelade i olika områden. Observera att nya frågor och svar tillkommer och att befintliga frågor och svar kan ändras, datum anges därför efter varje fråga.

 

Kontakt

Har du ytterligare frågor kan du kontakta din rådgivare.