Tisdagsklubben: Digitalisering, dataskydd och sekretess

Den 8 juni är det dags för den tredje delen av vår seminarieserie Tisdagsklubben och den här gången handlar det om digitalisering, dataskydd och sekretess.

Att kunna kommunicera digitalt är en viktig och strategisk fråga för alla statliga arbetsgivare. Under pandemin har distansarbetet blivit allt vanligare och bidragit till såväl accelererad som omfattande omställning till digitala verktyg och arbetssätt. Den ökade digitala kommunikationen inom den egna verksamheten har många fördelar men den för också med sig nya utmaningar och frågor. Inte minst när det gäller dataskydd och sekretess.

Användning av digitala kommunikationsverktyg innebär behandling av person- och sekretessreglerade uppgifter, så vilka legala förutsättningar gäller för att behandla dessa uppgifter på ett rättssäkert sätt?
Vad behöver vi tänka på innan vi inför ett nytt verktyg i verksamheten?

Rikard Karlsson, forskare och universitetslektor på Mittuniversitetet, kommer att gå igenom ett antal rättsliga frågor och förutsättningar för att använda digitala verktyg för intern kommunikation.

Seminariet hålls via Zoom och pågår mellan klockan 15 och 16. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen.

Läs mer och gör din anmälan här

Varmt välkommen!