Jobba statligt fortsätter sökandet efter IT-talanger

Onsdagen den 3 februari medverkar Jobba statligt på Systemvetardagen digitalt tillsammans med Lantmäteriet, Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Polisen.

Systemvetardagen hålls vanligtvis i Kista och brukar besökas av drygt 1500 studenter. I år är mässan helt digital och studenterna kan chatta med olika arbetsgivare. Fördelen med en digital mässa är att matchningen mellan arbetsgivare och student är något enklare. Studenterna skriver en kort presentation och bifogar sitt CV när de loggar in i verktyget där arbetsgivaren har byggt upp en digital monter med film, bilder och digitala skrifter.

- Det har varit full fart i vår monter och vi har haft drygt 225 chattar med studenter fram till lunch. Vi försöker vara coachande och ge tips och råd, säger Ann Lindblad vid Arbetsgivarverket.

Systemvetardagen fyller i år 25 år och är en mötesplats för studenter och arbetsgivare som under dagen får möjlighet att nätverka och knyta kontakter inför framtiden. Jobba statligt är ett initiativ från Arbetsgivarverkets 250 medlemmar för att visa karriär- och utvecklingsmöjligheter i statlig verksamhet.