Arbetsgivarpodden: Leda på distans

ARBETSGIVARPODDEN Hur skapar man rätt förutsättningar för ett gott ledarskap på distans? Och hur man ser till att bygga en bra struktur för kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyte? I senaste poddavsnittet samtalar vi om detta med HR-cheferna Marie Westerlund och Annie Lundberg.

I och med corona-pandemin så har ledarskapets förutsättningar markant förändrats för många. Hur skapar man som chef rätt förutsättningar för ett gott ledarskap på distans? I podden för vi ett samtal om hur man som ledare och chef skapar och behåller den sociala gemenskapen och samhörigheten. 

Gästar oss i detta avsnitt gör Marie Westerlund, HR-chef på Specialpedagogiska skolmyndigheten och Annie Lundberg, HR-chef på Vinnova. Samtalsledare är Robert Cloarec

– Vi är vana att ställa om och vi har bra teknik i grunden. Det vi kan se är att det har blivit en enorm kompetenshöjning bara genom att använda tekniken skarpt hemifrån, säger Annie Lundberg, HR-chef på Vinnova.

– Grunden är att man behöver både forum och former för kommunikation. Bygg sedan på detta med tydliga uppdrag och tillit till sina medarbetare och deras kompetens, säger Marie Westerlund, HR-chef på Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Nu kan du även lyssna på Spotify, där du också hittar våra tidigare avsnitt.

Transkribering av podd

Ta del av podden i textformat här