Arbetsgivarverket nomineras till hederspris för arbetet med att profilera statliga jobb

Arbetsgivarverket har nominerats till 2021 års hederspris inom employer branding för arbetet med Jobba statligt.

Arbetsgivarverket har tillsammans med medlemmarna arbetat med att profilera staten som attraktiv arbetsgivare sedan 2007. År 2016 lanserades arbetsgivarvarumärket Jobba statligt vilket bidrog till att arbetet tog ny fart genom ökad profilering och marknadsföring i sociala kanaler och medverkan på arbetsmarknadsmässor.

Employer branding eller arbetsgivarprofilering, handlar om hur en organisation eller bransch uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda.

Det är företaget Universum som står bakom nomineringen. Varje år nominerar de och delar ut pris till olika organisationer inom offentlig och privat verksamhet som utmärker sig inom employer branding. Arbetsgivarverket har tidigare vunnit pris som årets nykomling 2017.

Årets nominerade delas in i tio kategorier och presenteras närmare i Number One som är en bilaga till Dagens industri i början av oktober. Priset utses genom en särskilt sammansatt jury. Vinnarna i de tio kategorierna utses vid en prisceremoni i oktober 2021.