Hur tänker vi nytt när vi pratar om förändring?

ARBETSGIVARPODDEN I senaste avsnittet av Arbetsgivarpodden pratar vi om hur vi med stöd av museipedagogiken kan få hjälp att reflektera om framtidens arbetsliv och hur förändring påverkar arbetslivet. Lyssna gärna!

Arbetslivet förändras, vi jobbar längre och alltmer digitalt. Programmet Hållbart arbetsliv, som Partsrådet driver, tar nu med den mobila utställningen "Ursäkta röran: omställning pågår" den fysiska museipedagogiken till hjälp för att erbjuda statliga myndigheter nya metoder för att reflektera om framtidens arbetsliv och hur förändring påverkar arbetslivet.

Gästar oss denna gång gör Marinette Fogde, forskningschef från Arbetets museum och Eva Öquist, högskoledirektör vid Stockholms konstnärliga högskola. Samtalsledare är Robert Cloarec.

– Vi vet att arbetslivet förändras. Men, hur skapar vi trygga arbetsplatser när allt förändras? Utställningen "Ursäkta röran" finns nu i ett mobilt format vilket gör att vi kan erbjuda den på plats på arbetsplatser. Till utställningen finns ett pedagogiskt workshopmaterial och själva gestaltningen är i form av ett fikarum. Det är ju ett rum som de flesta känner igen. Den fysiska gestaltningen gör att vi kan prata om svåra och komplexa frågor på ett roligt, oväntat och annorlunda sätt. Genom bilder, ljud och interaktivitet väcks känslor och tankar, säger Marinette Fogde.

– Det är inte så att man har ett jobb idag som man jobbar med till pensionen. Man har flera karriärer, olika yrken och olika arbetsgivare. Det gör att vi behöver bygga in kompetensutveckling i vårt vardagsarbetsliv, inte bara gå en kurs några dagar utan mer långsiktigt. Även om det är bra idag så behöver vi ta höjd för att vi kommer att göra andra saker i framtiden, säger Eva Öquist i podden.

– Jag har märkt ett ökat intresse för museipedagogiken. Från många myndigheter som jobbar med forskning vill man nå ut. Det kanske landar i en rapport eller en webbsida, men sen händer det inget mer. Vem läser? Jag har märkt ett ökan intresse från myndigheter som vill hitta andra metoder och andra former för att jobba med viktiga frågor, säger Marinette.

– Vet du, många gånger tror jag det är våra studenter som driver utvecklingen av våra anställda och lärare. Det är det som gör det så roligt att jobba på en högskola, det är en positiv och framåtriktande miljö och det hjälper också oss anställda att utvecklas, säger Eva.

Nu kan du också lyssna på Arbetsgivarpodden på Spotify, där finns också alla tidigare avsnitt.