Bidrar friskvårdssatsningar till en bättre hälsa och effektivare verksamheter?

ARBETSGIVARPODDEN Vi gästas i detta avsnitt av två HR-chefer som berättar om hur deras organisationer jobbar med och ser på friskvårdssatsningar.

I detta poddavsnitt pratar vi om friskvård och vilken effekt friskvårdssatsningar har på hälsan och på effektiviteten. Gästar oss denna gång gör Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef på det allmännyttiga bostadsbolaget Mimer och Helén Björkman, HR-chef på Kammarkollegiet.

– För Kammarkolleget handlar friskvård om allt vi gör för att bidra till en frisk och välmående organisation med medarbetare som mår bra. Det kan vara allt från att vi arbetar med samverkan och på så sätt ger medarbetare och chefer ett större inflytande över sin verksamhet och arbetssituation, men det är också att vi kan erbjuda hälsofrämjande aktiviteter som stegtävlingar och konstutställningar samt livsvårdstimme och friskvårdsbidrag, säger Helén Björkman.

– För oss på Mimer handlar friskvård om att se till att medarbetarna är friska både fysiskt och psykiskt och att de orkar och vill göra ett bra jobb, en prestation, säger Wivecka Ljungh.

I podden berättar Kammarkollegiet om sin livsvårdstimme och bostadsbolaget Mimer hur pulshöjande aktivitet kan ge extra semesterdagar:

– Det vi vill betona är att du har möjlighet att använda en timme i veckan till något som du mår bra av. Det behöver inte vara en pulshöjande aktivitet. Vi ser på livsvårdstimmen som något bredare där du behöver ta ett eget ansvar att göra något som du mår bra av och som stöttar dig i både den fysiska och mentala hälsan. Det ska inte vara något krav på prestation, säger Helén Björkman.

– Det vi såg var att de stresspåverkande sjukdomarna och sjukfrånvaron ökade. Då började vi läsa och fundera, vad måste vi göra för att få bukt med detta? Det blev ganska entydigt att det var pulshöjande aktivitet som får kroppen att orka mer. Men, medarbetarna hade inte tid. Då ger vi dem tid, tänkte vi som arbetsgivare, så när våra medarbetare gör en pulshöjande aktivitet så betalar vi igen 20 procent av den tiden i ledig tid, berättar Wivecka Ljungh i podden.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.