En ambitiös kultur gynnar intraprenörskapet

ARBETSGIVARPODDEN Vad är intraprenörskap och hur skapar vi förnyelse och innovation i etablerade organisationer. Om detta samtalar vi om i denna veckas avsnitt av Arbetsgivarpodden som gästas av Ivo Zander, professor från Uppsala universitet.

I veckans podd pratar vi alltså om intraprenörskap. Hur påverkas innovation av ledarskapet, finns det skillnader i den privata kontra den statliga sektorn och hur man kan öka det digitala intraprenörskapet?

Gästar oss gör Ivo Zander, professor i företagsekonomi med inriktning mot entreprenörskap, dess möjligheter och risker från Uppsala universitet.

– Intraprenörskap handlar om en individ, det är någon som gör något i en organisation och som tar det hela vägen. Det handlar inte bara om att komma på en idé eller en innovation, du måste också ta det hela vägen. Det är en lång process från invdividen, in i och genom en organisation, säger Ivo på frågan om vad intraprenörskap är.

På sista frågan - vad vill du att vi ta med oss - säger Ivo så här:

– Jag har ett liv, det här är inget genrep, vill jag åstadkomma något så är det nu det ska hända - inte senare. Om man tar med sig det så tror jag man kommer ganska långt oavsett om man är ledare eller medarbetare.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.

Transkribering av podd

Ta del av podden i textformat här

Läs rapporten: Digitalt intraprenörskap

Intraprenörskapskompassen tar temperaturen på den digitala förnyelsekraften inom både privat och offentlig sektor, med särskilt fokus på digital förnyelse i form av nya digitala produkter och tjänster.

Rapport: Digitalt intraprenörskap 2018