Arbetsgivarpodden: Varför uppstår machokulturer och hur förändrar man en sådan kultur?

Starta veckan med ett nytt avsnitt av Arbetsgivarpodden! Denna gång pratar vi om machokulturer med Stina Nyström från Försvarsmakten och Kristin Linus från Veidekke.

Vad är det som gör att en machokultur uppstår? Vilka negativa konsekvenser för verksamheten har den och hur kan man förändra en sådan kultur?

I detta avsnitt av Arbetsgivarpodden pratar vi med Kristin Linus och Stina Nyström om machokultur och maskulinitetsnormer. Kristin är HR-chef på byggföretaget Veidekke med ansvar för hållbarhet, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet. Stina är ställföreträdande personaldirektör på Försvarsmakten.

– Det viktigaste huset vi byggt är värderingshuset - Veidekkehuset. Det handlar om att vara professionell och redlig, det handlar också om entusiasm och gränsspridande. Våra värderingar sitter inte i väggarna, de sitter i hjärtat, säger Kristin Linus i podden.

– Vi ska vara stolta över det vi gör, både du och jag i våra organisationer. Det här är ingen quick-fix, säger Stina Nyström.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.

Transkribering

Ta del av podden i textformat här.