Arbetsgivarpodden: Kan alla bli en bra chef?

Nu finns ett nytt avsnitt av Arbetsgivarpodden att lyssna på - denna gång pratar vi om vilka faktorer som spelar in för att bli en bra ledare.

Ledarskapet blir allt viktigare på en dynamisk arbetsmarknad, och allt större krav ställs på dagens chefer. Men vad utmärker en ledare och kan alla bli en bra chef? Kan man födas med goda förutsättningar att bli en bra chef och hur mycket påverkar omgivningen? Vilka typer av ledarskap är bra för att skapa en kreativ arbetsmiljö och motivera sina anställda?

Gästar oss denna gång gör Gerry Larsson. Gerry är professor i ledarskapspsykologi vid Försvarshögskolan i Karlstad. Tillsammans med Josi Lundin och Ann Zander har han nyligen släppt boken Ledarskapsmodellen – konsten att matcha individuella och organisatoriska förutsättningar.

– Poängen med vår bok är att vi lyfter upp att det är samspelet mellan individ och sammanhang som formar ledarskapet, säger Gerry i podden.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.