Eva Liedström Adler ny generaldirektör för Arbetsgivarverket

Arbetsgivarverkets styrelse har utsett Eva Liedström Adler till ny generaldirektör för Arbetsgivarverket. Eva Liedström Adler var fram till den sista juni i år rikskronofogde. Hon tillträder på Arbetsgivarverket den 24 augusti och efterträder Ulf Bengtsson som tidigare i år utsetts till riksrevisor.

Eva Liedström Adler har varit styrelseledamot i Arbetsgivarverket sedan 2010 och har därigenom haft en central roll för de senaste årens utveckling av arbetsgivarpolitiken i de statliga verksamheterna.

- Genom mitt nära samarbete med Eva Liedström Adler i Arbetsgivarverkets styrelse så vet jag att hon har en rad egenskaper som kommer att göra henne till en utmärkt generaldirektör för Arbetsgivarverket. Eva har en gedigen erfarenhet både av den statliga arbetsgivarpolitiken och av statsförvaltningen. En hög integritet och en stor klokskap gör henne mycket väl lämpad att fortsätta utvecklingen arbetsgivarpolitiken, både praktiskt och idémässigt, säger Dan Eliasson, styrelseordförande i Arbetsgivarverket, i en kommentar.

Eva Liedström Adler är född 1954 och bördig från Jönköping. Hon är jur. kand. med examen från Lunds universitet. Mellan åren 1984 och 1989 arbetade hon inom Göta hovrätt. 1989 började hon på Kronofogdemyndigheten där hon arbetade fram till 2000 då hon blev avdelningschef på Skatteverket. Hon arbetade på Skatteverket fram till 2006 då hon tillträdde befattningen som rikskronofogde vilket hon var fram till och med den sista juni i år.

Eva Liedström Adler känner en stor glädje över att hon fått förtroende att bli ny generaldirektör för Arbetsgivarverket och förväntningarna på det nya uppdraget är stora, inte minst vad gäller arbetet med en ny arbetsgivarpolitisk strategi som ska beslutas av Arbetsgivarverkets årsmöte i november.

- Jag tycker det ska bli oerhört roligt att tillsammans med Arbetsgivarverkets kansli och Arbetsgivarverkets medlemmar, få påbörja och driva den utveckling av arbetsgivarpolitiken som vår nya arbetsgivarpolitiska strategi kommer att innebära. Vi står också inför upptakten till nästa års avtalsrörelse. Det känns som en stor förmån att få arbeta med detta och de många andra spännande områdena inom medlemsorganisationens verksamhet, säger Eva Liedström Adler.

För mer information kontakta

Lars Andrén, informationschef, Arbetsgivarverket, telefon: 0702-87 31 27.

Ladda ner högupplös foto av Eva Liedström Adler (Image-dokument, 4,4 MB)

Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 250 000 anställda.