Webbinarium om flexibilitet, omställning och trygghet

12 okt 2022

Kategori
Seminarium/workshop
Datum
2022-10-12
Tid
11.30-12.30
Plats
Webbinarium
Målgrupp
HR

Välkommen till Arbetsgivarverkets FOT-webbinarier om flexibilitet, omställning och trygghet

Den 1 oktober 2022 inträder många förändringar som rör flexibilitet, omställning och trygghet på arbetsmarknaden. Arbetsgivarverket bjuder därför in till fyra lunchwebbinarier.

Vi kallar seminarieserien för FOT-webbinarier eftersom Flexibilitet, Omställning och Trygghet är det som präglar förändringarna i lag och kollektivavtal. Riksdagen har fattat beslut om nytt regelverk (proposition 2021/22:176) och till följd av det har Arbetsgivarverket, tillsammans med de fackliga organisationerna, förhandlat fram ett nytt kollektivavtal som kompletterar förändringarna i lagstiftningen. Det nya kollektivavtalet innehåller även förändringar i befintliga kollektivavtal.
 
Syftet med webbinarierna är framför allt att besvara era frågor, både de vi får in till vår rådgivning och nya som kan komma upp under webbinarierna. Webbinarierna kan komma att ha något olika innehåll då det är era frågor som kommer att styra innehållet för varje tillfälle. Vi vill även med hjälp av dessa webbinarier få reda på vilka ytterligare behov av stöd som finns, med anledning av förändringarna.
 
Från Arbetsgivarverkets sida medverkar experter inom både arbetsrätt och förhandling, för att på bästa sätt kunna svara på olika typer av frågor.
Vi riktar oss till HR-funktionen i er verksamhet och du har möjlighet att anmäla totalt 6 deltagare till varje tillfälle.

Inbjudan med möjlighet till anmälan har skickats till respektive verksamhets medlemsföreträdare.