Lunchföreläsning: Blockchain - vad är det och hur kan det användas i statsförvaltningen?

13 feb 2018

Kategori
Seminarium/workshop
Datum
2018-02-13
Tid
11.30-13.30
Plats
7a Centralen, Stockholm
Målgrupp
Arbetsgivarverkets medlemsföreträdare, chefer och övriga intresserade på statliga myndigheter
Anmälan
Gör din anmälan här

Under 2018 fortsätter vi med våra populära lunchföreläsningar. Först ut är en föreläsning om blockchain. Blockchain har potential att revolutionera handläggning och digitala offentliga tjänster i framtiden.

Redan idag använder Estland, Ukraina och Storbritannien blockchain inom en rad olika områden. I Sverige har diskussionerna mest handlat om bitcoin och hur vården skulle kunna använda sig av blockchain-tekniken för sjukjournaler med bibehållen hög sekretess. Lantmäteriet har börjat undersöka om de kan använda sig av blockchain-tekniken för fastighetsöverlåtelser.

Frågor som tas upp på lunchföreläsningen: Vad är blockchain? Hur kan det användas inom statsförvaltningen? Hur används blockchain i staten idag? Vad kan vi lära av andra?

Föreläsare: Christer Berg, verksamhetschef, Dataföreningen; Mats Snäll, digitaliseringschef, Lantmäteriet och Merete Salmeling, Chef Digitala kanaler och Innovation, Landshypotek Bank.

Föreläsningsserien vänder sig till Arbetsgivarverkets medlemmar och statsanställda som är intresserade av innovation och arbetsgivarpolitik. Föreläsningen är den första i en serie av fyra under 2018. Föreläsningen livesänds på Arbetsgivarverkets webbplats och kommer också att kunna ses i efterhand.

Twittra gärna med #AGinnovation.

För ytterligare information, kontakta gärna Helena Nyström, e-post: helena.nystrom@arbetsgivarverket.se eller telefon: 076-101 52 12.

Varmt välkommen!

 

Föreläsningsserie 2018: innovation och arbetsgivarpolitik

Hösten 2018:

27/9: Hur kan vi använda artificiell intelligens för att skapa en bättre och mer effektiv statsförvaltning?

22/11: Digitalisering som motor för en bättre arbetsmiljö

Våren 2018:

13/2: Blockchain – vad är det och hur kan det användas i statsförvaltningen?

26/4: Millennials – en ny digital generation på väg in i statsförvaltningen.

Bild: lunchföreläsningar om innovation och arbetsgivarpoltik

Föreläsningsserien vänder sig till Arbetsgivarverkets medlemmar och statsanställda som är intresserade av innovation och arbetsgivarpolitik. Föreläsningarna livesänds på Arbetsgivarverkets webbplats och kommer också att kunna ses i efterhand.