Uppskattad adeptträff på Skatteverket

Tidigare i veckan arrangerade mentorerna på Skatteverket en träff där de bjöd in samtliga adepter som deltar i Arbetsgivarverkets mentorprogram. Under en förmiddag gav de adepterna en inblick i vad man kan jobba med på Skatteverket och hur en rekrytering går till.

Tre av Skatteverkets mentorer

Karin Andersson, skatterevisor, Helena Gullbäck, verksamhetsutvecklare och Sanne Blylod, verksamhetsutvecklare.

Skatteverket är en av åtta myndigheter som deltar i Arbetsgivarverkets mentorprogram. I mentorprogrammet deltar totalt 23 mentorer och 10 av dessa jobbar på Skatteverket.

Initiativtagare till adeptträffen på Skatteverket var tre av Skatteverkets tio mentorer - Helena Gullbäck, verksamhetsutvecklare, Sanne Blylod, verksamhetsutvecklare och Karin Andersson, skatterevisor.

– Alla kommer i kontakt med Skatteverket för eller senare. Vi är en stor organisation och vi kände helt enkelt att vi ville bjuda på det här och visa adepterna var vi jobbar och berätta för dem vad vi gör och hur det är att jobba på en statlig myndighet, sa Helena Gullbäck, som är verksamhetsutvecklare på skatteavdelningen.

Adeptträff på Skatteverket

Adepter och mentorer.

Nästan alla adepter i mentorprogrammet var på plats hos Skatteverket och fick höra mentorer och medarbetare berätta om vad Skatteverket gör, hur de är organiserade, vilket uppdrag de har och hur de arbetar med förtroendefrågor, service och bemötande.

Henrik, Gustav och Inga-Lill berättar om sina jobb

Tre av mentorerna på Skatteverket som berättar om sina jobb.

Tre av mentorerna på Skatteverket, Henrik Westman, Gustav Persson och Inga-Lill Hast, gav också adepterna en inblick i deras jobb och hur en vanlig dag för dem kunde se ut.

– Mitt jobb är att fastställa att en person är den den säger sig vara. Jag har ett jätteroligt jobb! Det är allmänbildande och jag lär mig något nytt hela tiden. Jag älskar att resa och i mitt jobb får jag prata med människor från andra länder vilket är som en resa, sa Henrik, som jobbar som folkbokföringshandläggare.

– Jag är den vanligaste typen här på Skatteverket, jag är nämligen skattehandläggare.  Jag jobbar mot företag vilket gör att jag har mycket kontakt med människor i mitt jobb. Skatt är ett jättestort område vilket gör att jag inte kan göra allt själv, jag behöver ha kontakt med många kollegor varje dag för att lösa mina arbetsuppgifter, berättade Gustav, som jobbar som skatterevisor.

– Jag har jobbat många år på Skatteverket, jag är jurist i botten och mitt första jobb var som skattehandläggare. Jag har också varit chef vilket är jätteroligt om man som jag gillar människor och vill se dem utvecklas. Jag har också i flera omgångar jobbat utanför Skatteverket, men valt att komma tillbaka, sa Inga-Lill som idag jobbar jag som lärare och manusförfattare. på Skatteverket

Adeptträffen på Skatteverket avslutades med att rekryteraren Marie Lindwall berättade och gick igenom de olika stegen i Skatteverkets rekryteringsprocess.