Statliga mentorer viktigt stöd för nyanlända

Luncher, nätverkande och cv-skrivande. Halvvägs in i mentorprogrammet har mentor- och adeptparen Clare Bradshaw och Sadzida Vrana samt Lennart Söderbäck och Mostafa Diaa hunnit med en hel del. Inte minst får adepterna en guide på vägen in på svensk arbetsmarknad.

Bild: Sadzida Vrana och Clare Bradshaw

Clare Bradshaw och Sadzida Vrana möts med en kram och stora leenden. Det var länge sen de sågs nu men sedan förra mentorträffen i oktober har de träffats flera gånger.

– Eftersom vi visste att Sadzida skulle ut på praktik längre fram passade vi på att ses mycket i början, nästan varannan vecka, berättar Clare Bradshaw, marinekolog på Stockholms universitet.

Redan från början satte de upp mål som de ska utvärdera efter programmets slut och bestämde sig tidigt för att satsa på nätverkandet. Sadzida fick träffa Clares kollegor, vara med på seminarium med mingel och har även fått hjälp med kontakter på Linkedin. Sadzida har också besökt sin mentor på jobbet.

– Clare har berättat hur det fungerar inom mitt yrkesområde här i Sverige och förklarat vilka organisationer som gör vad. Det har varit nyttigt att se vilka olika vägar det finns till jobb. Det har också varit väldigt roligt att träffa hennes kollegor, säger Sadzida Vrana och fortsätter:

– Clare har också förklarat mycket om svensk arbetsplatskultur, hur man ska bete sig vid olika tillfällen. Framför allt ger hon mig motivation att ta mig vidare.
Nu har Sadzida börjat sin praktik på miljö- och energidepartementet på Regeringskansliet.

– Det är jättekul, jag får göra precis det som jag har utbildning för.

Bild: Lennart Söderbäck och Mostafa Diaa

För Lennart Söderbäck, Tullverket, och Mostafa Diaa, båda inom HR, har fokus hittills framför allt legat på cv-skrivandet. Via mejl har Lennart hjälpt till med formuleringarna för att Mostafa ska få ett bra cv och personligt brev att söka jobb med. De har också pratat om hur HR är organiserat på svenska arbetsplatser och vad man gör i olika roller.

Ett viktigt led i att få ett jobb, och det som de satte som målbild vid sin första träff, är språket. När Mostafa nu praktiserar som HR-konsult på Karolinska institutet är det just svenskan han lyfter som en stor fördel.

– Det är jättebra att få prata språket hela dagarna och att jag får lära mig facktermerna.

På praktiken är han med och rekryterar professorer till Karolinska institutet och får en jättenyttig erfarenhet. Samtidigt har Mostafa siktet inställt på att få ett riktigt jobb, vilket inte är helt lätt.

– Det är svårt att söka jobb faktiskt, jag blir lite frustrerad, konstaterar han.

– Mostafa siktar högt, vilket är bra, men jag försöker få honom att se delmålen för att nå dit. Det tar ofta tid att komma in på arbetsmarknaden, säger Lennart Söderbäck.
Sitt gemensamma intresse för tennis har de inte hunnit med att utveckla än.

– Vi har tagit en lunch på Kungliga Tennishallen i varje fall.

Mer om Arbetsgivarverkets mentorprogram

I Arbetsgivarverkets mentorprogram får statligt anställda möjlighet att under ett halvår vara mentor åt en nyanländ akademiker.

Programmet är ett sätt för myndigheter att ta del av nyanlända akademikers kompetens och erfarenhet. Samtidigt ger det nyanlända en möjlighet att lära sig mer om statens verksamhet och att utveckla sitt kontaktnät.