Mentorprogrammet drar igång på nya orter

En tredje omgång av Arbetsgivarverkets uppskattade mentorprogram har dragit igång. För första gången deltar mentorer från myndigheter i Jönköping och Uppsala.

Under de senaste veckorna har mentorerna deltagit i den obligatoriska mentorutbildningen där de har rustats med kunskap och redskap inför mentorrollen. Diskussioner om förväntningar och erfarenheter har blandats med utbildning i coachande förhållningssätt och feedback, under ledning av utbildarna Mia Bengtsson och Johanna Lindquist. Mentorerna har även fått en grundkurs i den statliga tjänstemannarollen.

Bild: Christina Dahlén D'Cruz är en av mentorerna från Jönköping.

En som har tagit chansen att vara med i mentorprogrammet är Christina Dahlén D’Cruz, lärare på Jönköping University:

– Jag flyttade själv till Sverige för sju år sedan och lyckades få en plats i samhället. Nu brinner jag för att hjälpa andra att få den möjligheten. Jag vill göra skillnad, säger hon.

Vad tar du med dig från utbildningen?

– I mitt yrke som lärare är jag oftast rådgivande och den som ger svaren. Här har jag lärt mig att vara coachande istället och hjälpa någon att själv hitta lösningar.

I denna omgång av mentorprogrammet deltar totalt 35 mentorer från 14 olika statliga arbetsgivare i Uppsala, Jönköping och Östergötland. Deltagarna i Östergötland har redan haft sin första gemensamma träff och för Jönköping och Uppsala hålls den första träffen i slutet av mars.

Se vilka myndigheter som deltar i Mentorprogrammet 2018.

Bild: Mentorer från utbildningen tillfälle 2.

 

Bild: Mentorer från utbildningen tillfälle 3.

 

Bild: Mentorer och adepter i Östergötland vid första träffen i Linköping. Med på bild är även utbildarna Johanna Lindquist och Mia Bengtsson.