Arbetsgivarverket söker kommunikatör inom digital kommunikation

  • Anställning: Tillsvidareanställning
  • Publicerad: 2018-01-22
  • Sista ansökningsdatum: 2018-03-04

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/0107

Ansök här

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 250 000 anställda.

Arbetsgivarverkets enhet för Kommunikation och intressebevakning söker en samhällsintresserad kommunikatör som vill arbeta både operativt och strategiskt med utvecklingen av Arbetsgivarverkets digitala kommunikation. Enheten består av fem kommunikatörer och sju intressebevakare. Kommunikatörerna arbetar mångsidigt men har olika inriktningar mot webb, strategisk medlemskommunikation, grafisk formgivning och employer branding. Intressebevakarna producerar bland annat rapporter och analyser för vår kommunikation med Arbetsgivarverkets medlemmar och andra målgrupper. Enheten leds av kommunikationschefen.

Arbetsuppgifter

Du arbetar brett med olika typer av kommunikation men har en huvudinriktning mot operativt och strategiskt arbete inom podd-radio, film/webb-tv och sociala medier. Du är också kontaktperson gentemot extern leverantör av film. Som ett led i att utveckla vår kommunikation i sociala medier, kommer du att vara drivande i att ta fram koncept och budskap för dessa kanaler. För att vi strategiskt ska kunna göra rätt kanalval kommer du att analysera besöksstatistik och användarmönster i digitala kanaler.

Andra arbetsuppgifter som förekommer är; textproduktion, publicering på intranät och extern webbplats, utskick till Arbetsgivarverkets medlemmar, korrekturläsning och språkgranskning, stöd i samband med möten och seminarier, fotografering, produktion av power-pointmaterial och viss grafisk formgivning för print och digitalt. Arbetsgivarverket genomför många medlemsaktiviteter och bedriver en omfattande projektverksamhet. Kommunikatörerna har därför en viktig roll att stötta kommunikationen i aktiviteter och i projekt.

Kvalifikationer

För arbetet krävs att du har:
• examen från universitet eller högskola inom kommunikation, medieteknik eller journalistik.
• minst ett års sammanhängande anställning på heltid för en och samma arbetsgivare som kommunikatör eller som reporter/journalist.
• erfarenhet av att arbeta med sociala medier till definierade målgrupper.
• erfarenhet av film/webb-tv-produktion med Adobe Premiere Pro CC eller motsvarande redigeringsprogram.
• erfarenhet av podd-radioproduktion med Adobe Audition CC eller motsvarande redigeringsprogram.
• dokumenterad erfarenhet av Google Analytics eller motsvarande program för att analysera besöksstatistik.
• stor erfarenhet av programvarorna Episerver eller motsvarande publiceringsverktyg, Photoshop, Adobe Acrobat, och Officepaketet. Erfarenhet av layoutprogram som exempelvis Indesign är önskvärt.
• god språklig förmåga och lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

Vår värdegrund utgår ifrån att medarbetarna är professionella och engagerade. Du är också serviceinriktad, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid viljan till utveckling och att du inspireras av uppdraget att med hjälp av effektiv kommunikation öka medlemsnyttan och kännedomen om den statliga arbetsgivarpolitiken.

Övrigt

Arbetsgivarverkets kansli är beläget på Sveavägen 44 i Stockholm.

Arbetsgivarverket tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsfirman Skill. Vill du veta mer om anställningsprocessen kontakta rekryteringskonsult Lena Johansson telefon 0708-523236.

Vill du veta mer om arbetet kontakta Lars Andrén, kommunikationschef, alternativt Elisabeth Sandin, kommunikatör och planeringsansvarig. Båda nås på telefon 08-700 13 00.

Välkommen med din ansökan senast den 4 mars.

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av

Lars Andrén
070-2873127

Sista ansökningsdag: 2018-03-04

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/0107

Ansök här