Stort intresse för nya webbinarieserien

Den 21 september gick Arbetsgivarverkets första FOT-webbinarium av stapeln. Hur gick det?

FOT står för Flexibilitet, Omställning och Trygghet på arbetsmarknaden och det är just vad förändringarna som träder i kraft 1 oktober 2022 handlar om. Arbetsgivarverkets nya webbinarieserie, som rikar sig till statliga arbetsgivare, består av fyra lunchwebbinarier som ska hjälpa till att besvara frågor om både nytt regelverk och kollektivavtal.

Susanna Ståhl, Tina Eriksson och Åsa Kälvegård i studion vid webbinariesändningen. I bakgrunden en stor datorskärm.Susanna Ståhl, Tina Eriksson och Åsa Kälvegård i studion för webbinariesändningen.

Susanna Ståhl, arbetsrättsjurist på Arbetsgivarverket, har samordnat arbetet kring FOT-webbinarierna och genomförde det tillsammans med kollegor med olika expertområden.

Hur gick det?

– Bra! Kul att intresset för webbinarierna är så stort, vi hade 130 som deltog vid detta första tillfälle. Det visar ju att behovet av vägledning och information är stort. Det känns som att konceptet är uppskattat och att det är ett bra sätt att nå ut med information till våra medlemmar.

Vad frågar de flesta om?

– Vi gick nu igenom frågor som vi fått insända i förväg och några som kom in under webbinariets gång. Flest frågor hitintills har kommit om särskild visstidsanställning och uthyrning av arbetstagare. Vi kommer titta på fler frågor som kom in i chatten idag, och även frågor som medlemmarna skickar in i förväg inför nästkommande webbinarier.

Vad skulle du vilja säga till den som känner att det är svårt få grepp om allt nytt?

– Vi har verkligen förståelse för att det är mycket nytt att sätta sig in i. Men vi på Arbetsgivarverket finns här för att stötta medlemmarna. Vi uppdaterar löpnade informationen på vår webbplats och våra rådgivare finns bara ett telefonsamtal bort.

Arbetsgivarverkets webbinarieserie under hösten

FOT-webbinarier är Arbetsgivarverkets nya informationssatsning under hösten. Vi besvarar medlemmarnas frågor om förändringarna på arbetsmarknaden. Deltagandet är digitalt och nästa tillfälle är onsdagen 28 september.

Mer information om FOT-webbinarierna finns i tidigare nyhetsartikel "Informationssatsning på webbinarier om flexibilitet, omställning och trygghet".