Tisdagsklubbens spännande seminarie-serie på temat digitalisering fortsätter

Den 25 maj är det dags för del två i vår seminarie-serie i samarbete med Förvaltningsakademin vid Södertörns Högskola. Denna gång gästas vi av Bengt Sandblad, professor emeritus vid Uppsala universitet, som delar med sig av sin kunskap och forskning inom ”Digitalisering och arbetsmiljö”.

Många utför en stor del av sitt arbete i olika digitala system och datorn är ett naturligt verktyg i vår vardag men vad är egentligen digital arbetsmiljö? I en tid när vi arbetar mer digitalt än någonsin, vilka tekniska krav ställs på våra system, och kunskapsmässiga krav på arbetsgivaren, för att minimera de svårigheter som finns samtidigt som vi maximerar de många fördelarna med god digitalisering?

Bengt Sandblad har sedan länge forskat om digitaliseringens effekter på arbetslivet, användbar it och digitala arbetsmiljöproblem. Han kommer att beskriva kunskapsläget och diskutera hur man kan arbeta för att reducera problemen samtidigt som man kan utnyttja digitaliseringens stora potential till förbättringar.

Seminariet hålls via Zoom och pågår mellan klockan 15 och 16 följt av 15 minuter för frågor från deltagare. Har du frågor om seminariet, kontakta Louise Erixon, e-post: louise.erixon@arbetsgivarverket.se

Läs mer och gör din anmälan här

Vårens sista tisdagsklubb hålls tisdag 8 juni. Då gästas vi av Rickard Karlsson som kommer att prata på temat ”Digitalisering och sekretess”.

Varmt välkommen!