Aktivt medarbetarskap för verksamhetens bästa

ARBETSGIVARPODDEN Vad är ett aktivt medarbetarskap och hur skapar vi som arbetsgivare förutsättningar för det? Detta pratar vi om i senaste avsnittet av Arbetsgivarpodden - lyssna gärna!

Gästar oss denna gång gör Stefan Tengblad och Åsa Kälvegård. Stefan är Sveriges första professor i Human Resource Management (HRM) vid Göteborgs universitet och knuten till CGHRM.  Åsa Kälvegård är rådgivare på Arbetsgivarverket. Samtalsledare i podden är Robert Cloarec.

– Ett aktivt medarbetarskap är när medarbetarna har och tar ansvar för sitt arbete och bidrar till verksamhetens utveckling. Det förutsätter i sin tur att man har engagerade ledare som styr genom värderingar och mål. Om alla vet vart vi ska och är överens om ungefär hur vi ska ta oss dit så ökar chanserna att vi når målet, säger Åsa Kälvegård, rådgivare på Arbetsgivarverket.

– En bra dialog är där det finns tid för fördjupning och att de som deltar i dialogen har möjlighet att komma med sina erfarenheter, synpunkter och idéer och att det genom dialogen växer fram en rikare förståelse kring det man diskuterar. En god dialog skapar engagemang och motivation att göra något tillsammans. Det är ett bra sätt att skapa en delaktig involvering som är så viktigt för att skapa ett utvecklat medarbetarskap på en arbetsplats, säger Stefan Tengblad, professor i Human Resource Management vid Göteborgs universitet.

Nu kan du även lyssna på Spotify, där du också hittar våra tidigare avsnitt.

Tipsa oss!

Vad vill du höra mer om? Är det några särskilda ämnen du vill att vi ska ta upp i Arbetsgivarpodden? Har du nån gäst som du är lite extra nyfiken på och som har något spännande att berätta? Hör i så fall av dig till oss - mejla dina tips till webb@arbetsgivarpodden.se