Solig avslutning på mentorprogrammet

Det var både soligt och lite sorgligt när det var dags för avslutningsträff i mentorprogrammet.

Bild: Deltagare i mentorprogrammet tillsammans med utbildarna Mia Bengtsson och Johanna Lindquist samt Kustbevakningens gd Therese Mattsson.

I mitten av juni hade Arbetsgivarverkets mentorprogram sin avslutande träff. Under våren har 15 mentor- och adeptpar träffats både på egen hand och på gemensamma halvdagar i Arbetsgivarverkets regi. Mentorerna är statsanställda från olika myndigheter i Stockholm och adepterna nyanlända akademiker som deltar i arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen.

När adepterna fick utvärdera programmet på sista träffen var det mycket positivt som togs upp.

– Min mentor är perfekt, hon har gett mig information, presenterat mig för sitt nätverk och vi har gått på spännande seminarier ihop. Idag är det lite sorgligt eftersom det är sista gången, sa en av adepterna.

Andra positiva saker som lyftes var att mentorn har hjälpt till med språket, visat nya vägar in i samhället och inte minst peppat adepten att fortsätta kämpa för att få ett jobb.

Under avslutningsträffen fick adepterna också öva på att presentera sig själva på 30 sekunder, i speeddejtingformat för alla mentorer. Därefter höll utbildningskonsulterna Mia Bengtsson och Johanna Lindquist ett pass om nätverkande och gav tips på hur man får nya kontakter.

Precis som tidigare omgångar avslutades dagen med en hemlig gäst. Denna gång var det Kustbevakningens generaldirektör Therese Mattsson som höll ett uppskattat tal till deltagarna och delade ut diplom till fanfar.

Bild: Adepterna övar på sina hisspresentationer.

Bild Kustbevakningens gd Therese Mattsson höll ett uppskattat tal.

Bild: Alla deltagare fick diplom.