Jobba statligt mötte studenter i Göteborg

Besökstrycket var stort när Jobba statligt för första gången deltog på Framtidsmässan i Göteborg.

Bild: Många studenter besökte Jobba statligts monter på mässan i Göteborg.

Att det finns ett intresse för att jobba statligt bland dagens studenter märktes när Arbetsgivarverket med projektet Jobba statligt ställde ut på Framtidsmässan i Göteborg i slutet av mars.

Från det att mässan öppnade trängdes besökarna framför den orangefärgade montern och frågorna var många. Vilka förmåner får man i en statlig anställning? Hur får jag in en fot i myndighetsvärlden och finns det några praktikplatser?

– Det har verkligen varit mycket folk här, svettigt men roligt! Jag har haft många långa och bra samtal med intresserade studenter, sammanfattar Karin Åslund, en av Arbetsgivarverkets medarbetare som bemannade montern.

En som svettades tillsammans med henne i Jobba statligts monter var Theresia Lasu Waleij, HR-specialist på Patent- och registreringsverket.

– Det här var ett bra sätt att delta i en mässa utan att behöva ordna med en hel monter själva. Det är kul att få representera staten som helhet och jag kunde samtidigt bidra med mina specifika erfarenheter som HR-specialist, både från PRV och de myndigheter där jag har arbetat tidigare.

På plats i Göteborg med egna montrar fanns även Polismyndigheten, Försäkringskassan och Trafikverket.

Ny mässa på torsdag

Framtidsmässan riktar sig just till offentlig sektor och hålls i år även i Lund och Stockholm. Den senare hålls torsdag den 4 april och även där deltar Jobba statligt och flera myndigheter.

Läs mer om Jobba statligt

VIll du veta mer om projektets olika aktiviteter, om det statliga arbetsgivarvarumärket och annonseringsmöjligheter?

På webbsidorna för Jobba statligt har vi samlat all information, både för arbetssökande och för dig som är statlig arbetsgivare. Du kan också följa oss i sociala medier.