Jobba statligt besökte Uniaden

Umeåstudenterna visade stort intresse för en framtida karriär i staten när Jobba statligt ställde ut på arbetsmarknadsmässan Uniaden.

Bilden visar studenter som besöker Uniaden på Umeå universitet där Jobba statligt var en av utställarna. Bland dem som besökte montern var det flera som pluggade statsvetenskap, ekonomi och personalvetenskap. Men även studenter inom IT, artificiell intelligens och geovetenskap besökte Jobba statligts monter.

I montern fick studenterna testa sina kunskaper om statlig verksamhet och få en goodiebag. Tarja Nevala, arbetsmiljöexpert och Ann Lindblad, projektledare hjälptes åt att besvara frågorna från studenterna och Jens Nilsson ansvarade för filmning och rapportering via sociala medier från dagen.

Mässan gick av stapeln den 29 januari och hölls på Umeå universitet. Bland utställarna fanns förutom Jobba statligt även FOI, SCB, Skatteverket, Försäkringskassan och TrafikverketUniaden räknas till Sveriges bredaste arbetsmarknadsmässa sett till antalet utbildningar. Syftet är att fungera som en plattform där studenter kan träffa representanter från olika delar av arbetsmarknaden för att underlätta övergången från studier till arbetsliv.

Jobba statligt är det varumärke som Arbetsgivarverket använder i samband med studentmässor och arbetsmarknadsdagar för att profilera staten som attraktiv arbetsgivare.