Förtroendearbetstid – vilka är utmaningarna och hur lyckas man?

ARBETSGIVARPODDEN Nu finns ett nytt avsnitt av Arbetsgivarpodden att lyssna till och denna gång pratar vi om förtroendearbetstid. Men, vad betyder det, vilka är utmaningarna, hur möter man dem och vilket ansvar man har som chef och medarbetare?

 

Vi gästas denna gång av Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten och Anders Stålsby, förhandlare och arbetstidsexpert på Arbetsgivarverket. De förklarar i podden vad förtroendearbetstid är, delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på vad man ska tänka på för att det ska fungera på ett bra sätt.

– Vi är en ung myndighet och vi vill vara en myndighet i framkant. Vi vill skapa förutsättningar för de olika behov våra medarbetare har. Vår arbetsplats ska genomsyras av tillit, ömsesidighet när det gäller ansvar och fötroende och ett engagerat ledarskap och medarbetarskap. Genom coaching och tydlig uppsatta mål låter vi våra medarbetare ta ansvar för hur och när de ska utföra sina arbetsuppgifter, säger Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten i podden om varför de valde att ha förtroendearbetstid.

– Som arbetsgivare har vi vårt arbetsmiljöansvar. En väldigt viktig faktor för att förtroendearbetstid ska funka är att det finns en tät och kontinuerlig dialog mellan chef och medarbetare. Förtroendearbetstid innebär inte att man som arbetsgivare frånsäger sig ett anvar, det bygger just på det ömsesidiga förtroendet och ansvaret för arbetstiden, säger Anders Stålsby, arbetstidsexpert på Arbetsgivarverket i podden.

– Den största fördelen med förtroendearbetsid är att den ger en frihet och ett förtroende för medarbetaren att lösa arbetsuppgiften när det passar dem, säger Inger Ek.

– En stor risk är att det kan vara oklart vad som gäller. Kan jag vara ledig idag? Vad är förväntningarna och vad är frihetsgraden? Ska vi ha förtordenarbetstid så ska det vara  på riktigt. Det får inte vara så att chefen säger att du ska vara här varje vardag mellan 8 och 17. Det måste finna möjlighet till egen planering och uppläggning av arbetstiden, säger Anders Stålsby.