Bygg starka team med kollektiv intelligens

ARBETSGIVARPODDEN Du lyssnar väl på Arbetsgivarpodden? I senaste avsnittet kan du höra Philip Runsten och Inger Ashing samtala om kollektiv intelligens och hur vi kan maximera gruppers prestation.

Vad är kollektiv intelligens och hur kan vi använda det för att skapa innovation och maximera gruppers prestation?

I podden pratar om varma och kalla grupper, tillit och vad som krävs av ledaren.  Gästar oss gör Philip Runsten, forskare på Handelshögskolan i Stockholm och Inger Ashing, direktör på Delegationen mot segregation.

– Kollektiv intelligens kan vara många saker, i min forskning fokuserar jag på grupp- och teamnivå. Man kan säga att kollektiv intelligens handlar om hur mycket av gruppens inneboende kunskap som man lyckas uttömma i en specifik situation, säger Philip Runsten.

– Om det är en grupp där man inte känner sig trygg, så är det svårt att bli effektiv. Jag tror det är viktigt att det finns en hög acceptans för att få misslyckas och blotta sina farhågor. Jag tror på att skapa ett klimat där man har hög tilltro till varandra, där man känner sig trygg och kan ha öppna samtal, säger Inger Ashing.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.

Transkribering

Ta del av podden i textformat här