Färgsprakande fest när Jobba statligt deltog i Prideparaden

Färgprakt, folkfest och glädje. Så kan deltagandet i årets Europride sammanfattas där Jobba statligt deltog för första gången.

Europride i Stockholm slog alla rekord. Omkring 250 ekipage hade anmält sig och arrangörerna uppskattar att mellan 55 000 och 60 000 personer deltog i paraden. Flera hundra tusen åskådare kantade paradvägen som utgick från Stadshuset via Tegelbacken-Vasagatan-Kungsgatan-Sturegatan och därefter vidare till Östermalms IP.

– Fantastiskt kul att vara med! Prideparaden är inte bara en folkfest utan också ett ställningstagande för alla människors lika värde och rättigheter – något som är en självklarhet inom staten, säger Helene Bryskhe på Arbetsgivarverket.

Arbetsgivarverket var en av många statliga verksamheter som deltog i Europride. Arbetsgivarverket gick med budskapet Jobba statligt för att visa att staten som arbetsgivare respekterar alla människors lika värde och delar Stockholm Prides värdegrund. Jobba statligt är ett initiativ från Arbetsgivarverkets 240 medlemmar för att visa på karriär- och utvecklingsmöjligheter i de statliga verksamheterna.

Jobba statligt i Pridetåget 2018