Arbetsgivarpodden: Hur ska vi tänka för att attrahera millennials?

Nu finns ett nytt avsnitt av Arbetsgivarpodden! Tillsammans med Sofia Kacim och Magnus Nilsson pratar vi om den nya generationen och vad vi som arbetsgivare behöver göra för att attrahera dem.

Millennials, den första riktigt digitala generation som har vuxit upp med internet och sociala medier. De är välutbildade, sägs vara ifrågasättande och ha helt nya förväntningar på arbetslivet. i podden diskuterar vi hur ska vi tänka för att attrahera den nya generationen, vilket ledarskap som krävs och hur vi statliga arbetsgivare ska förhålla oss till deras önskemål kring exempelvis arbetstid, arbetssätt och kommunikationsformer i arbetet.

Denna gång gästas vi av Sofia Kacim och Magnus Nilsson. Sofia är kommunikationskonsult och retorikexpert. Hon arbetar bland annat som föreläsare och har blivit utnämnd som en av VA:s 101 supertalanger 2017. Magnus är rådgivare på Arbetsgivarverket med erfarenhet av att ha rekryterat många unga vid sin tidigare arbetsplats Migrationsverket.

– Vi är personer som fötts rakt in i internet och med det kommer nya sätt att vara, nya behov och nya arbetssätt. Den här generationen är väldigt syftesdriven och ifrågasättade, säger Sofia Kacim.

– Det gränslösa arbetet ställer krav på och utmanar arbetsgivarens arbetsmiljöansvar. Man måste som medarbetare och arbetsgivare komma överens om rätt förutsättningar och bygga upp ett förtroende, säger Magnus Nilsson.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.