Arbetsgivarpodden: Hur påverkar artificiell intelligens och digitaliseringen arbetslivet?

Digitalisering och automatisering kommer att förändra hela arbetsmarknaden och arbetslivet. Hur kan vi använda artificiell intelligens och digitaliseringen för att skapa och en bättre och mer effektiv statsförvaltning?

I detta avsnitt av Arbetsgivarpodden pratar vi med Darja Isaksson och Roger Vilhelmsson om digitaliseringen och artificiell intelligens. Darja är ny generaldirektör på Vinnova och har en bakgrund som konsult och digital strateg. Roger är chefsekonom på Arbetsgivarverket som skrivit rapporten ”Digitaliseringen och den statliga arbetsgivarpolitiken”.

– En del myndigheter har jobbat med dessa frågor länge och gjort stora resor i att ta vara på digitaliseringens möjligheter, ändå ser dessa att nya kliv finns att ta. Det har hänt mycket senaste åren i kostnadseffektivitet och förmåga - hur vi kan bearbeta data, se mönster och automatisera, säger Darja Isaksson i podden.

– Man har som arbetsgivare väldigt mycket att vinna på det här med AI ur ett verksamhetsperspektiv. Man kan förbättra effektiviteten, minska kostnader, spara tid och lämna bättre service till medborgare och företag. Plus att en modern myndighet gör oss mer attraktiva, säger Roger Vilhelmsson.

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.