Arbetsgivarpodden: Hur får vi en arbetsmiljö fri från sexuella trakasserier?

I det här avsnittet gästas vi av Caroline från Diskrimineringsombudsmannen och Johan från Kriminalvården som berättar om sina erfarenheter kring höstens metoo-upprop. Du lyssnar väl?

Vad är sexuella trakasserier och vilket ansvar har arbetsgivaren? Hur skapar vi en arbetsmiljö fri från sexuella trakasserier och hur arbetar vi förebyggade med dessa frågor?

Det är några av de frågor vi pratar om i detta avsnitt. Gästar oss gör Johan Modin, HR-direktör på Kriminalvården och Caroline Mitt, jurist på Diskrimineringsombudsmannen.

– Trots att vi har väl förankrade och kända rutiner och riktlinjer förekommer sexuella trakasserier och därför har vi fokuserat på kulturfrågan och tystnadskulturen, säger Johan Modin, HR-direktör på Kriminalvården.

– Arbetet med aktiva åtgärder, det förebyggande arbetet, är ett pågående arbetet, det blir aldrig klart, säger Caroline Mitt, jurist på Diskrimineringsombudsmannen. 

Klicka på länken nedan för att lyssna på podden. Du hittar också avsnittet på Itunes eller andra ställen där du hittar poddar.

Frågor och svar Sexuella trakasserier