Lunchföreläsning: Digitaliserad arbetsmarknad och flexibla anlitandeformer utmanar statens regelverk

04 apr 2017

Kategori
Seminarium/workshop
Datum
2017-04-04
Tid
11.30-13.30
Plats
7a Centralen, Stockholm
Målgrupp
Medlemsföreträdare, chefer och övriga berörda/intresserade hos Arbetsgivarverkets medlemmar

OBS! Detta tillfälle är fullbokat. Kontakta helena.nystrom@arbetsgivarverket. om du vill ställa dig på väntelista.

En föreläsning om innovationskultur.

Allt fler vill ha smidigare regler för anlitande och anställning i arbetslivet. Parallellt pågår en digitalisering som tillsammans med en rörligare arbetsmarknad ställer statens regler kring anställning och anlitande inför nya utmaningar. Seminariet tar upp hur statliga arbetsgivare påverkas av ett flexiblare arbetsliv, vilka rättsliga frågor som aktualiseras och vilken inverkan utvecklingen får på de statliga myndigheternas anlitandeformer.

Roger Vilhelmsson, chefsekonom på Arbetsgivarverket, visar hur utvecklingen mot flexibla anlitandeformer har sett ut och varför digitaliseringen kan vara en orsak. Hedda Mann, biträdande chefsjurist på Arbetsgivarverket, belyser vilka arbetsrättsliga regelverk som aktualiseras för statliga arbetsgivare. Samtalet leds av moderator Claes Nyberg.

Inbjudan skickas till myndighetschefer och medlemsföreträdare men även andra berörda hos Arbetsgivarverkets medlemmar är välkomna. I anmälningsformuläret har du möjlighet att anmäla dig själv och ytterligare två personer.

Välkommen!

Lunchföreläsningar med tema innovation och arbetsgivarpolitik

En föreläsningsserie i fyra delar om innovation och arbetsgivarpolitik hålls under 2017. Föreläsningarna hålls 11.30-13.30 och lunch ingår. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.
Se trailer här 

Kontaktperson: Sofie Arroy, e-post: sofie.arroy@arbetsgivarverket.se