arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

"En möjlighet att arbeta med frågor som verkligen betyder något"

Sofie Arroy arbetar som utredare på Arbetsgivarverket. Ett jobb som är varierande, utmanande och stimulerande.

Berätta kort om vad du gör på jobbet!

– Som utredare på Arbetsgivarverket ansvarar jag för att ha koll på vad som händer inom "mina" områden; arbetsmarknads- och utbildningspolitiken. I praktiken innebär det att jag bland annat svarar på remisser, skriver olika typer av texter och att jag deltar i referens- och arbetsgrupper för att föra fram Arbetsgivarverkets synpunkter. Vid sidan av intressebevakningen arbetar jag också mycket med våra projekt. Där är arbetsuppgifterna mycket varierande och kan handla om allt från att identifiera bra seminarieteman till att stötta våra medlemmar myndigheterna i deras arbete med att omsätta arbetsmarknadspolitiska regeringsuppdrag.

Vad har du gjort tidigare?

– Innan jag började på Arbetsgivarverket jobbade jag som utredare på Naturvetarna, ett fackförbund inom Saco. Många arbetsuppgifter jag hade där liknar de jag har idag, men på Naturvetarna hade jag en tydligare inriktning mot påverkansarbete och opinionsbildning.

Vad lockade dig att söka ditt nuvarande jobb?

– Dels lockades jag av möjligheten att få överblick och inblick i hela den statliga verksamheten och dels ville jag fortsätta att specialisera mig i arbetsmarknadsfrågorna. Efter några år inom facket var jag också nyfiken på arbetsgivarsidan.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

– Det jag gillar allra mest med mitt jobb är att jag har så varierande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter. Det och att jag har så kompetenta kollegor - det är verkligen en förmån att få arbeta i en verksamhet där kompetensen hos medarbetarna är så hög. Jag gillar det eftersom det gör att jag lär mig nya saker hela tiden.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– För mig innebär det framförallt en möjlighet att arbeta med frågor som verkligen betyder någonting. Det är väl en klyscha, men det för mig är det verkligen viktigt att arbeta med någonting som känns meningsfullt.

Fakta: Arbetsgivarverket

Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för cirka 250 000 anställda. Vid Arbetsgivarverket arbetar cirka 70 medarbetare.

Hitta lediga jobb på Arbetsgivarverket

 

Det jag gör betyder något

Det jag gillar allra mest med mitt jobb är att jag har så varierande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter. Jag lär mig nya saker hela tiden.

Sofie Arroy, utredare Arbetsgivarverket