arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Purvi hittade nytt jobb via jobbastatligt.se

Purvi Tegle är idag verksamhetsutvecklare för chef- och medarbetarutveckling på Polisens IT-avdelning. Det var en tidigare kollega som tipsade henne om jobba statligt.

Berätta vad du jobbar med?
– Jag jobbar som verksamhetsutvecklare för chef- och medarbetarutveckling på Polisens IT-avdelning. Jag började jobba här för bara ett par månader sedan och ansvarar bland annat för avdelningens chefsförsörjningsprogram – där medarbetare med potential och intresse för ledarskap får delta i ett årslångt program med regelbundna träffar.

Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har en magister i statsvetenskap och arbetade tidigare vid FRA under många år. Bland annat arbetade jag som analytiker och de senaste tio åren som kompetensutvecklare.  

Hur hittade du ditt nuvarande jobb? 
Det var en tidigare kollega som tipsade mig om jobba statligt och då surfade jag in några gånger och hittade jobbet hos Polisen som jag sökte och sedan fick. Det var faktiskt det enda jobbet jag sökte och nu har jag jobbat här i snart fyra månader och trivs jättebra. 

Vad uppskattar du med ditt nuvarande jobb?
Jag brinner för kompetensutveckling och tycker att det är väldigt roligt att få jobba med det på IT-avdelningen som är en viktig del av en stor myndighet. Vi är ju sammanlagt cirka 30 000 medarbetare som jobbar inom Polisen.   

Vad betyder det för dig att jobba statligt?
Jag har jobbat statligt i hela mitt yrkesliv och för mig känns det viktigt att få jobba i en verksamhet som har ett högre syfte och som fokuserar på samhällsnytta och det gör verkligen Polisen.

Läs mer om Polisen

Polisens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället.