arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

"Otroligt kul att vara på ett ställe som siktar högt"

Colin Mack jobbar som testare på Pensionsmyndigheten, ett jobb som gör att han utvecklas och lär nytt hela tiden.

Berätta kort om vad du gör på jobbet!

– Jag testar nya tekniska funktioner så att tjänsterna som levereras fungerar som de ska innan kunderna börjar använda dem. Det kan vara allt från en ny knapp som man vill att användare ska trycka på till en helt ny tjänst.

Varför valde du systemvetenskap?

– Anledningen till att jag valde systemvetenskap var för att det gav en helhet. Jag fick möjlighet att lära mig kravhantering, design, programutveckling, testning och modifiering. Utbildningen gav både kunskap om verksamhetsnytta, hur tekniken kan förändra och förbättra tillvaron för människor, samt teknisk kunskap som programmering.

Vad lockade dig att söka ditt nuvarande jobb?

– Pensionsmyndigheten ville ha in någon som var nyutexaminerad och som ville mycket. Jobbet lät intressant och det kändes som att myndigheten låg i framkant när det gällde arbetssätt och teknik. På intervjun kände jag direkt att det här jobbet vill jag verkligen ha.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

– Att myndigheten siktar högt, vi ska vara Sveriges bästa IT-avdelning 2020. Jag känner verkligen att jag utvecklas och lär mig nytt hela tiden. Det är också väldigt bra människor jag jobbar med som alla är öppna och hjälpsamma.

Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?

– För mig betyder det att man gör nytta och det är en stark drivkraft. Pensionsmyndigheten är en modern myndighet som vill framåt och jag känner verkligen att jag gör ett viktigt jobb.

Fakta: Pensionsmyndigheten

Myndighetens uppdrag är att administrera och betala ut den allmänna pensionen och samtidigt informera om hela pensionen till pensionssparare, blivande pensionärer eller pensionärer. Deras vision är Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuetPensionsmyndigheten har cirka 1 100 anställda på åtta orter runt om i landet. 

Hitta lediga jobb på Pensionsmyndigheten

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba med it i staten?

Jag vill hitta mitt drömjobb!