arbetsgivarverket.se

Jobba Statligt

Vill du jobba med matvanor och vetenskapliga underlag inom nutrition?

  • Yrkesroll

    Nutritionist/Näringsfysiolog

  • Anställning

    Heltid, Tillsvidare

  • Lön

    Fast månads- vecko- eller timlön

  • Publicerad

    17 september

  • Sök jobbet senast

    23 september

Om jobbet

Har du intresse av nutritionsfrågor och vill bidra till ökad kunskap om svenska matvanor? Är du van att granska och sammanställa vetenskapliga studier och gillar att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt, vi ställer också om till ett mer digitalt arbetssätt och planerar inför nästa års flytt till nya, fräscha lokaler i centrala Uppsala. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att ta fram vetenskapliga underlag inom nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar som utformar kostråd och arbetar med lagstiftning inom EU- och nationellt. Underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för hållbara matvanor och en hållbar livsmedelskonsumtion. Arbetet innebär att utifrån en frågeställning sammanställa evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Det kan också innebära att göra en del av en kombinerad värdering av risk- och nytta med livsmedel. Du kommer att ge stöd i olika prioriterade uppdrag och frågor inom nutrition, såsom regeringsuppdrag och olika nationella och internationella samarbeten. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att genomföra, sammanställa och vidareutveckla matvaneundersökningarna Riksmaten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorerat inom nutrition, naturvetenskap eller medicinsk vetenskap. Du har djupa kunskaper inom nutrition, nutritionsepidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva rapporter och vetenskapliga artiklar och är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättfattligt sätt. Har du arbetat med hållbarhet kopplat till hälsa, socioekonomi och miljö är det starkt meriterande. Likaså är erfarenhet från arbete med olika gruppers matvanor, matvaneundersökningar, dess metodik och praktiska genomförande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten och har förståelse för arbete med risk- och nyttovärderingar. Det är också bra om du är van att göra utvärderingar och statistiska analyser, och har arbetat med hälsoekonomiska modelleringar. Vana att arbeta digitalt och aktivitetsbaserat är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du gillar att förenkla och formulera fakta och uttrycker dig klart och koncist. Du har även lätt för att presentera och föra fram budskap. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel, duktig på att kommunicera och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Södergren. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Annelie Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 23 september 2019. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/02674

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.